Mikä on Lantan paras ranta? Infonurkka

Rannat ja majoitus ovat aivan ehdottomasti yleisin aihe kysymyksissä, joita minulle lähetetään. Kiitos luottamuksestanne ja siitä, että oikeasti uskotte minun tietävän aiheesta jotain. :D :D
No, totta puhuen tykkään kyllä todella paljon uimisesta tai ainakin kellumisesta, joten Lantan rannat on aika hyvin jo koluttu. Toivottavasti tästä listasta saa siis jotain osviittaa eri rantojen eroista. :)
Jokaisella rannalla onneksi kuitenkin aivan varmasti ruskettuu ja halutessaan kastuu, eli huoli pois! Valitsetpa minkä tahansa rannan, kaikissa on omat hyvät puolensa. Käy kurkkaamassa myös Lantan majoitustipsit täältä.

Aloitetaan saaren pohjoispäästä, eli siitä minne lautat ja autot saapuvat Lantalle tullessaan.

Kaw Kwang, Saladan

Ehdottomasti yksi suosikkirannoistani. Ranta on hienohiekkaista ja syvenee erittäin hitaasti. Veden laskuaikaan itse asiassa niin hitaasti, että saat kävellä helposti vaikka pari sataa metriä tai enemmänkin jos haluat lillua vedessä ilman, että jalat koskevat pohjaan.
Kaw Kwang on suojainen poukama, jossa ei ole lähes koskaan isoja aaltoja. Rantaa ei ole myöskään resorteilla pilattu, päädyssä on muutama, mutta ikinä alueella ei näy kuin korkeintaan kourallinen ihmisiä. Ja meidän Moula-koiramme pakollisessa viikottaisessa uimakoulussaan. :D

Kaw kwang

Klong Dao

Klong Dao on oikeastaan samaa rantaa Kaw Kwangin kanssa, mutta vaihtaa vaan nimeä jossain kohtaa. Tämä ranta on lapsiperheiden suosiossa ymmärrettävästi, sillä täälläkin ranta syvenee hitaasti ja syömistä ja minimartteja on näpsäkästi kävelyetäisyydellä.
Minä en ole jostain syystä ikinä syttynyt tälle rannalle. Ehkä juuri se, että ranta on täynnä resortteja ja kojuja jotenkin nyppii. Vaikka rauhassa täälläkin saa olla.
Rannan eteläpää on kivikkoinen, mutta muuten hienohiekkainen ja matala. Älä siis välitä minun negaatioistani, sillä lähes kaikki muut täällä käyneet pitävät nimenomaan tästä rannasta.

Long Beach / Pra Ae

Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on pitkä ellei jopa Lantan pisin ranta. Erittäin kaunis ja rauhallinen ranta, jonka varrella on paljon rantabungaloweja, mutta myös rakentamaton alue ja puisto, jossa paikalliset käyvät piknikillä ja lenkkeilemässä. Ranta syvenee aikuiselle ihmiselle mukavan nopeasti ja kiviä ei ole juurikaan. Myös täällä on kävelyetäisyydellä kauppoja ja ravintoloita.

Long Beach


Relax Bay

On oikeastaan edellisen jatkoa, mutta pienen niemen takana. Tämä on pieni, paikoitellen kivikkoinen, mutta rauhallinen poukama, jossa on muutamia baareja ja ravintoloita. Täällä näkee usein Lanta Animal welfaren koiria kävelyllä.

Secret beach

Kovin salaiseksi tätä pientä rantaa ei voi enää kyllä hyvällä tahdollakaan sanoa, mutta yksi kivoimmista rannoista se silti mielestäni on. Rannalla makoilee ihmisten lisäksi usein lehmiä vasikoineen ja toisinaan ne ovat niin ahneita, että käyvät tonkimassa turistien kasseja herkkujen toivossa. Rannalla on yksi pieni kioski/baari ja pari hierontapaikkaa, mutta ei majoitusta. Ranta syvenee melko nopeasti ja on laskuveden aikaan jonkun verran kivikkoinen.
Secret beach

Klong Khong

Eli niin sanottu hippiranta. Tänne kasaantuvat reppureissaajat ja sitä kautta myös sienipirtelöbaarit. Ranta on kivikkoinen, omasta mielestäni yksi Lantan huonoimmista, mutta tunnelmaltaan paikka on ihan omanlaisensa. Täällä on paljon halpoja bambubungaloweja ja reggaebaareja.

Klong Khong

Klong Nin

Vietin täällä melkein kaikki aiemmat lomareissuni, joten tämä on jollakin tapaa mulle aina jollakin tavalla SE kotiranta. Klong Nin on pieni ja sympaattinen ranta, jossa on mukavan väljä oleskella. Laskuveden aikaan ranta on paikoitellen kivikkoinen, mutta aina sinne silti pääsee uimaan. Täällä on myös kävelymatkan etäisyydellä kaikki tarvittavat palvelut, mutta melko vähän esim. autenttista thairuokaa eli ns. muovituolipaikkoja. Täällä yleensä pääsee kivempiin majoituksiin edukkaammin käsiksi kuin aiemmin mainituilla suuremmilla rannoilla.

Klong Nin



Nimettömät rannat

Klong Ninistä etelään jatkaessa on useampikin pieni autio ranta, joille on kulku pientä viidakkopolkua pitkin. Suosittelen katselemaan näitä, jos oma seura on paras seura.

Yksi nimettömistä rannoista


Nui Beach

Esim. mäennyppylän päällä olevasta Diamond cliff -ravintolasta avautuu tälle upealle rannalle kauniit näkymät. Pääset sinne joko rappusia pitkin ravintolasta tai vähän etelämmästä mäen alapuolelta kävellen. Todella rauhallinen ja kaunis ranta, jossa ei myöskään ole majoitusmahdollisuuksia, mutta rauhaa senkin edestä.
Nui beach

Klong Hin

Pitkä kivikkoinen ranta, joka on enemmän kaunis katsella ja ehkä kävellä uimisen sijaan. Rannalla ei ole palveluita, mutta lähistöllä on jokunen ravintola ainakin sesonkiaikaan.

Klong Hin juuri ennen sadetta

Kantiang Bay

Eli massipäälliköiden ja häämatkalaisten lempiranta. No, totta puhuen asuin itsekin tällä alueella 3 kuukautta enkä kuulu kumpaankaan edellä mainittuun ryhmään eli täältä löytyy toki luksusmajoitusten lisäksi asumuksia meille tyhjätaskuillekin. Ranta on todella kaunis ja hienohiekkainen ja luksusresortit pitävät siitä huolen, että sitä myös siivotaan säännöllisesti. Rannalla on jokunen (ylihintainen) ravintola, mutta murkinaa löytyy myös kadun varrelta. Muutamia perus rättikauppoja löytyy, mutta varsinaiset shoppailut joutuu todennäköisesti suorittamaan vähän pohjoisemmassa.

Kantiangin auringonlasku

Nui Bay

Tämä on erittäin kaunis pieni poukama, jonne trekkaillaan melko jyrkkiä rappusia alas (ja harmillisesti myös takaisin ylös). Rannalla on yksi pieni baari sesongin aikaan, ei majoitusta ja yleensä varsin kohtuullinen määrä ihmisiä.
Rappuset Nui baylle

Klong Jark

Nyt aletaan olla jo niin etelässä, että täällä ei törmää enää edes 7/11-kiskoihin! Tämä paikka sopii siis erityisen hyvin rauhaa rakastaville ihmisille. jotka arvostavat hienohiekkaista ja matalaa rantaa. Täältä ei ole pitkä matka trekkailla vesiputoukselle, joka tosin saattaa kuivalla kaudella olla pelkkä putous ilman vettä. Majoituksia ja ravintoloita on melko rajoitetusti.

Bamboo Bay

Tämä kuten edellinenkin on todella rauhallinen ranta, vain muutama majoitus- ja ruokapaikka. Ranta on kaunis, mutta paikoitellen kivikkoinen. Sopii hyvin päiväretkelle tai mopoilijoille, joille ei ole ongelma lähteä ajelemaan asioille. Ja on se toki myös introverttien paratiisi.

National Park

Tänne päästäkseen pitää maksaa 200 thb kansallispuistomaksu sekä mahdollinen parkkimaksu mopolle/autolle. Kauniin rannan lisäksi täällä on vanha majakka, parin kilomerin viidakkotrekki  monitor-liskoja ja röyhkeitä apinoita. Voit lukea omasta visiitistäni tänne täältä lisää. Täällä ei voi majoittautua, syötävää ja juotavaa löytyy kyllä, mutta muista varoa apinoita!
National parkin maisemia majakalta



Villi kortti naapurisaarelta:

Langsod, Lanta Noi

Kun ”Ison Lantan” rannat on koluttu läpi, suosittelen ehdottomasti visiteeraamaan Lanta Noin eli ”Pikku Lantan” upealla, pitkällä hienohiekkaisella Langsod-rannalla. Ranta on täynnä simpukoita, mutta ei ollenkaan kiviä ja se syvenee niin hitaasti, että laskuveden aikaan pääsee todennäköisemmin nopeammin eläkkeelle kuin niin syvälle, että jalat eivät enää ylety pohjaan. Samalla kannattaa toki käydä ajelulla Lanta Noin ympäri. Saari on tunnelmaltaan todella erilainen kuin naapurinsa, koska Noilla ei ole juurikaan majoitusta turisteille.

Langsod


2 kommenttia

  1. Koh Lanta, ensimmäisen kerran vierailin reilut 10 vuotta sitten. Silloin oli niin lutusta meininkiä joka jäi mieleen, mutta silti kesti vuoteen 2017 toinen vierailu ja paikan turismi oli hypännyt turhankin eteenpäin. Sama ongelma kaikissa suosituissa paikoissa esim. Koh Chang.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa ollut kiinnostavaa nähdä Lanta yli kymmenen vuotta sitten saati vuosituhannen vaihteessa! :)
      Niinhän ne tosiaan paikat muuttuvat, joka puolella. Osa muutoksista on hyviä ja osa huonoja.

      Poista