Mihin Lantalla voi majoittautua? Infonurkka

Saan melko paljon kysymyksiä Lantan eri majoitusvaihtoehtoihin liittyen, joten päätin tehdä tällaisen pienehkön koosteen toivoen, että tästä saisi edes jonkunlaisen käsityksen tarjonnasta.
Harmillisesti en ole majoittautunut täällä kovinkaan monessa resortissa, joten omakohtaisia kokemuksia on hitusen rajallisesti. Ja sanotaanko niin, että moni rotanloukku, jossa olen majaillut ei ihan syystäkään pääse tänne listalle. :D

Nämä suosittelemani paikat ovat osittain myös sellaisia, jossa ystävät ja tuttavat ovat majoittautuneet ja todenneet ne hyviksi. Minä olen käynyt toki uteliaisuuspäissäni kyttäämässä huoneet läpi ja testaamassa altaat. Myöhemmin listassa mainitussa Baan Puterissa vein testaamisen jopa niin pitkälle, että pelkäsin jo ettei rusinainen ihoni enää koskaan toivu siitä lillumisen määrästä.

Kehotan resorttien lisäksi kurkistamaan myös Airbnb:n tarjonnan, sillä Lantalla on useita kauniita hyvinvarusteltuja taloja vuokralla varsin kohtuulliseen hintaan. Monissa on oma uima-allas ja toki täysin varusteltu keittiö jne.

Ylipäätään majoituksia löytyy alkaen muutaman euron dorm-huoneista monen tuhannen euron luksusvilloihin. Ja toki kaikkea siltä väliltä. Hyvä nyrkkisääntö on se, että mitä lähemmäs rantaa haluaa, sitä enemmän majoituksesta joutuu maksamaan. Sama pätee myös ravintoloihin, joiden hinnoissa on aina ns. "rantalisä". Eri rantojen eroista kirjoitinkin jo postauksen, voit lukea sen täältä.

Majapaikkaa valitessa kannattaa ensin tehdä itselleen selväksi muutamia asioita;

 1. Kuinka paljon majoitus saa maksaa?
 2. Pitääkö majoituksen olla lähellä rantaa? Jos pitää, niin postikorttiranta vai kivien välissä pujottelu -ranta?
 3. Mitä mukavuuksia haluan: ilmastointi, wifi, kuuma vesi suihkussa jne?
 4. Haluanko ajella mopolla/tuktukilla vai hoitaa asioinnit kävellen, ts. kuinka lähellä palveluiden pitää olla?
 5. Haluanko rauhaa vai vilkasta yöelämää?

Tässä nyt tosiaan muutama testattu ja hyväksi todettu paikka näin alkuun ja lisää tulee myöhemmin. Otan myös kiitollisena vastaan teidän lukijoiden suosituksia. 👀😊

Coco Cape Lanta Resort, Kaw kwang ⭐⭐⭐

Heille, jotka haluavat uuteen, siistiin, rauhalliseen resortiin ja nauttimaan vehreistä ranta-maisemista. Coco capessa on sympaattisia, hyvinvarusteltuja bungaloweja, baari, uima-allas ja ravintola. Resortin oma ranta on kivikkoinen uimista silmällä pitäen, mutta muutaman minuutin kävelymatkan päästä löytyy jo mukava ranta uimiseenkin.

Holiday Villa, Klong Dao ⭐⭐⭐

Heille, jotka haluavat siistiin resortiin isommalle rannalle, kohtuumatkan päähän Saladanin ostosmahdollisuuksista. Holiday Villa sijoittuu Klong Dao-rannan eteläpäätyyn ja on sieltä melko kivikkoinen, etenkin laskuveden aikaan. Toisaalta pienen kävelymatkan päässä ranta on hienohiekkainen ja syvenee hitaasti. Resortilla on ravintola, baari ja uima-allas liukumäkineen. Kävelymatkan päässä on minimartteja ja rantabaareja.
Holiday Villan liukumäki lapsille ja lapsenmielisille

Nakara Long Beach resort, Long beach ⭐⭐⭐ 

Heille, jotka haluavat helppoa, mukavaa lomailua kauniilla rannalla hyvinvarustellussa hotellissa.
Ranta on kaunis, hotelli hyvin pidetty ja erittäin siisti, uima-allas toki löytyy. Täällä saat halutessasi bungalowin rannalta aamiaisella ja hotelli tarjoaa ilmaisia kyytejä esim. Saladaniin. Lähellä on ravintoloita ja kauppoja sen verran, että kävellenkin pärjää.


Layana Resort & Spa, Long Beach ⭐⭐⭐⭐⭐

Heille (pariskunnille), jotka haluavat kuherrella rauhassa ilman lapsia luksusympäristössä. En suosittele menemään tänne vastaeronneena sinkkuna, ei ole kuulemma kovinkaan mieltä ylentävä kokemus. Palvelu pelaa, kaikki on tiptop ja hinta toki sen mukainen. Täällä on uima-altaat, kuntosali, spa ja hyvinvarustellut huoneet. Layana on k18 hotelli.


Chomview Resort, Long Beach ⭐⭐⭐

Heille, joiden ei tarvitse olla rannassa kiinni nauttiakseen lomasta. Täältä saa varsin kohtuulliseen hintaan siistin ja ilmastoidun bungalowin. Resortilla on uima-allas, ravintola ja melko hyvin varustettu kioski, mutta käytännössä tarvitset jonkun kulkupelin lähteäksesi täältä mihinkään.


Krit’s Friendly Bar, Klong Khong ⭐-⭐⭐

Heille, jotka haluavat halvalla rennon ja simppelin majoituksen. Kritillä on useampi todella yksinkertainen tuulettimella varustettu bungalow sekä laajemmilla mukavuuksilla varustettu paritalo Konda's paradice beach villa. Täällä on ihan omanlaisensa hauska tunnelma, henkilökunta on mukavaa ja hassua porukkaa. Paljon lähemmäs rantaa et enää pääse.

Kritin baari menee jokaisen sadekauden jälkeen uusiksi, mutta jotakuinkin tältä se näyttää

Zam Zam house, Klong Khong ⭐⭐

Heille, jotka haluavat edukkaasti lähelle rantaa. Eritasoisia bungaloweja/huoneita kävelymatkan päässä kaupoista, ravintoloista ja rannalta. Ruotsalaiset ystävämme ovat tykästyneet tähän paikkaan niin paljon, että ovat asuneet samassa asunnossa jo useamman vuoden putkeen täällä lomaillessaan. Täältä saa myös ilmastoidun huoneen kohtuuhintaan.

Ruotsalaisten kavereiden huone Zam Zamissa


Phongphipat Lanta Mansion, Klong Toab ⭐⭐

Heille, joiden ei tarvitse olla kiinni rannassa, mutta ilmastoitu ja siisti huone edukkaaseen hintaan olis silti kiva juttu. Tämä on uudehko kaksikerroksinen rivitalo (luhtitalo?), jossa on ihan mukavan kokoinen ilmastoitu huone kylppäreineen. Klong Nin on lähin ranta ja sinne on n. 10 minuutin kävelymatka. Majoituimme itse tänne aiempien lomien aikana useaksi viikoksi ja homma toimi moitteetta.


Firefly Lodge, Klong Toab ⭐-⭐⭐

Heille, jotka haluavat majoittautua sosiaalisesti omistajapariskunnan kanssa vehreän viidakon keskellä ja ehkä haluavat joogata viidakkoterassilla tai käydä reiki-hoidoissa. Tarjolla on joko tuuletinhuone omistajien kanssa jaetulla vessalla ja keittiöllä tai alakerrassa oma pieni varusteltu ilmastoitu huoneisto. Täällä ei ole mitään palveluita ihan vieressä, eli jos et erityisemmin rakasta kävelemistä, niin tarvitset mopon tai ainakin fillarin allesi.
Asuimme itse täällä alakerrassa kuukauden, lue lisää täältä ja täältä2.

Talon sisäänkäynti (vuokra-asunto on alakerrassa)

Hiisi kyttäilee terassilta apinoita

Pakgasri Guest house, Klong Nin ⭐⭐

Heille, jotka haluavat mahdollisimman edukkaasti ilmastoidun huoneen lähelle rantaa. Tämän lähemmäs rantaa näillä mukavuuksilla et luultavasti tällä hinnalla helpolla pääse. Huoneet ovat pieniä ja perustasoisia, mutta ilmastoituja ja voit nukahtaa kuunnellen meren kohinaa. Kaikki Klong Ninin palvelut ovat likellä.


Sadekausi Pakgasrin terassilla

Nature Beach Resort, Klong Nin ⭐⭐

Heille, jotka haluavat perushyvään resortiin lähelle rantaa järkevään hintaan. Nature beach on melkolailla keskellä Klong Niniä. Bungaloweja ja huoneita on sekä rannalla, että tien toisella puolella. Jälleen, mitä syvemmälle laitat kättä taskuun, sen lähemmäs rantaa pääset. Resortilla on uima-allas, baari ja ravintola. Huoneita on yksinkertaisista tuuletinhuoneista ilmastoituihin rantabungaloweihin. Vuosien saatossa tänne on majoittautunut aika monta kaveria, sillä omistaja on jotain sukua Baolle ja sitä kautta hän on saanut tänne ihan hyvät hinnat. Tätä nykyä väitän, että paremmat hinnat saa netin kautta varaamalla.


Pimalai Resort & Spa, Kantiang Bay ⭐⭐⭐⭐⭐

Heille, joille mikään ei ole kyllin hyvää. Arvatenkaan tällaiset resupekat kuten allekirjoittanut eivät ole täällä majoittautuneet, mutta kohde on suosittu paitsi häämatkalaisten, julkkisten ja jopa Thaimaan kuninkaallisten keskuudessa, ja he ja lukuisat ylistävät arvostelut (tutkitpa asiaa mistä vain varaussivustolta) tuskin ovat väärässä.


Baan Puteri Lanta, Kantiang Bay ⭐⭐⭐-⭐⭐⭐⭐

Heille, jotka tykkäävät maata infinity-altaalla siemaillen allasbaarin drinkkejä ihaillen samalla korkealta avautuvia vehreitä maisemia. Huoneiden hinnat vaihtelevat bungalowin tason mukaan kohtuuhintaisesta perusbungalowista omalla uima-altaalla tai poreammeella varustettuun luksusmajoitukseen. Huoneissa on pienet perustarpeilla varustetut keittiöt, jos vaikkapa haluaa kokkailla rauhassa omia pöperöitään. Rannalle ja Kantiangin alueen palveluihin on täältä reilun viiden minuutin kävelymatka.

Baan Puterin uima-allas vaihtaa iltaisin värejään kuin kameleontti.

Phu Lanta Life, Kantiang Bay ⭐⭐

Heille, jotka haluavat asua rauhallisessa paikallisomisteisessa rivitalossa ison resortin sijaan. Omistajat ovat valtavan ystävällisiä ja auttavaisia, siitäkin huolimatta, että etenkään isäntä itse ei paljon englantia huutele. Asuimme itse täällä kolme kuukautta ja aina toisinaan terassille oli ilmestynyt ananaksia tai muita kivoja yllätyksiä. Vaikka paikka on keskellä ei mitään, silti rannalle kävelee vain reilu 5 minuuttia. Asunnossa on iso ilmastoitu makuuhuone/oleskelutila, pieni keittiö, kylppäri sekä terassi ja minipiha.

Phu Lantan terassi

Phu Lanta

Päivittelen tänne uusia majoituksia sitä mukaa kun saan niistä käyttäjäkokemuksia. Toivottavasti tästä oli teille lukijoille iloa ja apua. :)

2 kommenttia

 1. Ihanaa kun oot lisännyt sekaan noita tein aiempia asumuksia. Just oon pähkäillyt, että mitä kautta olette hankkineet sikäläiset kotinne❤ Hyvä tietää, jos seuraava loma venähtääkin odotettua pidemmäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. :) Nämä kaikki majoitukset on tarjolla myös lyhyemmillä sopimuksilla, eli jos joku niistä vaikutti kiinnostavalta, niin kyselyä vaan menemään.

   Ja sitten jos haluaa oleilla pidempiä aikoja, niin paikallinen Facebook-ryhmä ja vanha kunnon puskaradio usein auttavat asunnon löytämisessä. Paikallisten kavereiden avulla ollaan myös saatu asumuksia. Pari viikkoa sitten meille tarjottiin asuntoa vuokralle, kun oltiin koirien kanssa lenkillä. :D Eli yllättävääkin reittiä voi kämppä löytyä.

   Poista