Vuokraa talo - saat kuusi kissaa kaupan päälle

Meillä on koti! Vihdoinkin!
Laitoimme taas vaihteeksi paikalliseen Facebook-ryhmään kyselyä vapaana olevista vuokra-asunnoista. Saimme yhden järkevän tarjouksen ja siihen sitten lopulta päädyimme. Talo on tähän asti ollut vuokrattavissa Airbnb:n kautta ja sinne otetut kuvat olivat vähintäänkin mairittelevia. Se on kumma miten kalansilmälinssi saa kymmenen neliötä näyttämään vähintään kolmeltakymmeneltä. :D (Kaikki kuvat on lainattu täältä: https://fi.airbnb.com/rooms/8705287?_branch_match_id=386688192324189914&guests=1&ref_device_id=61523209cd0a98f9&s=41&user_id=29134854)
Kalansilmälinssin negatiivinen puoli on toki vertikaalisten pintojen käyristyminen

Saimme kuitenkin hinnan tingityksi tasolle, joka miellytti meitä ja pienuudestaan huolimatta talo on paitsi jotenkin todella sympaattinen, myös kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla varustettu. Myös mukavankokoinen aidattu piha ja yksityinen sijainti vaikuttivat päätökseen merkittävästi.

Vihdoinkin saan mököttää rauhassa olematta aina sosiaalinen ja olla pelkäämättä, että suihkusta tullessani saan jonkun muslimin menettämään yöunensa nakuilullani!

Vuokranantajat ovat varsin symppiksen oloinen pariskunta, jotka asuvat saarella (apua saa tarvittaessa), mutta toisella puolella (tarpeeksi kaukana, ettei tarvitse pelätä kyttäämistä). Animal welfare center on noin km päässä ja ranta alle 2 km päässä, joten sijainti on kannaltamme varsin optimaalinen.

Pihalla kasvaa monta mangopuuta, jakkihedelmiä ja joku mysteerihedelmä jonka nimeä en tiedä. Se näyttää paprikalta, mutta maistuu omenalta. :o
Alueella on myös ankkatarha, johon voisi laittaa jotain siivekkäitä, jos sellaisesta sattuisi innostumaan. Pakko myöntää, että muutama kana munimassa kirjaimellisesti vapaan kanan munia tuntuu kyllä melko kiinnostavalta optiolta. Kanoista myös pääsee tarvittaessa eroon, jos muutto tulee eteen. Ja ei, sen ole minä, joka sen asian hoitaisi.


Terassinäkymä

Ja sitten ne mutat:
Asunto on vielä vuokrattu muutamaksi kuukaudeksi tarkoittaen, että meidän muuttopäivämme sattuu olemaan vain kahta päivää ennen Suomeen reissaamista. No, onneksi emme ole ehtineet vielä haalia sen suurempaa omaisuutta ja toisaalta pikamuutto on ainoa tyyli, jolla olemme Thaimaassa ikinä muuttaneet mihinkään.

Toinen mutta, tai oikeastaan kuudes, on että omistajalla on 6 kissaa, joiden hän kokee olevan paremmassa turvassa tässä paikassa kuin siellä missä he itse asuvat. Hän siis ehdotti, että ne saisivat jäädä nykyiseen paikkaansa.
Hiisihän ei juuri kissoista piittaa, Moula kuulemma tulee niiden kanssa toimeen (näkemästäni päätellen pieni jahtaus olisi silti aika kivaa silloin tällöin), mutta itse olin melko epäilevän tällaisen kissalauman hyysäämisestä. Minä kyllä pidän kissoista, mutta en oikein ymmärrä niiden sielunelämää. Miksi ne aina ruinaavat paijauksia ja sitten yhtäkkiä iskevät kynnet tai hampaat käteen kiinni? Kyllä ei koirat tee tuollaisia tempppuja. Ja vielä kun näitä kummallisia luontokappaleita on 6. :o

Vuokranantajan mukaan riittää, kun kissoille lisää ruokaa (jonka hän toimittaa tiluksille ja toki myös maksaa) ja muuten ne huolehtivat itse itsestään. Varmistin vielä, että meillä on varmasti yhteisymmärrys siitä, että jos me muutamme talosta pois, niin kissat eivät ole tulossa meidän mukaamme ja niin sitten sovittiin tästä melkoisen erikoisesta talonvuokraus-ehdosta: vuokraa talo, saat kuusi kissaa kaupan päälle!

Talon takana on lampi. Huokaus. Onneksi ulkona on useampi (koiran)pesupiste.

Ei kommentteja