Kylmää kyytiä

Uutisissa on uhkailtu, että tänne meillekin tulisi trooppinen taifuuni Damrey, mutta paria vähän pilvisempää ja mukavan viileää päivää ei varmaan myrskyksi kutsua. Tosin johan Neng ehti kovasti valitella, että ulkona on niin valtavan kylmä, että hän suorastaan palelee. :D Epäilen, että elohopea on päässyt laskemaan illalla järisyttävän alhaiseen 28 asteen lämpötilaan.
En tosin tiedä onko mulla varaa naureskella tässä kenellekään. Melkein joka kerta, kun päivällä uuvahdan päikkäreille, niin alan täristä kylmästä ja joudun hakemaan päälleni torkkupeiton. Sillä viisiin.

Ja siis tulihan tässä yksi päivä paleltua ihan useampi tunti putkeen kampaajalla. :o
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tai niin selitän itselleni miksi en ole saanut aikaiseksi mennä kampaajalle siistimään kuontaloani. Olen käynyt kerran aikaisemminkin Thaimaassa hiustenleikkuussa
https://kaikkithaieimitaan.blogspot.fi/2014/12/villasukkia-ja-salmiakkikossua.html
ja sekin oli melko eksoottinen kokemus.

Ensin selvittelin paikallisesta Facebook-ryhmästä mihin farangin (=ulkomaalaisen) kannattaa mennä laittamaan hiuksiaan, jotta operaatio menisi kerrasta maaliin. Etenkin kun ajattelin, että 10 kuukauden mittainen juurikasvu olisi ehkä hyvä saada jo värjättyä piiloon ja värjääminen on ylipäätään leikkausta herkempää hommaa. Saarella on yksi ehdoton ekspattien suosima kampaaja, joka osaa käsitellä myös skandinaavista ohkaisempaa hiusmateriaalia. Sopivasti tämä salonki on vain muutaman minuutin mopomatkan päässä meistä. Pahaksi onneksi paikalle päästyäni kampaamon paikalla oli pelkkä soramonttu. Onneksi thaimaalaiseen tyyliin tehty uudelleenrakentaminen on melko rivakkaa hommaa, joten parin viikon päästä vanhalle paikalle oli jo noussut uusi entistä ehompi salonki.

Minua ennen hiuksiaan leikkauttamassa oli brittimies ja hänen pieni poikansa, joten salongin omistaja Jing pyysi minua istuskelemaan hetken odotustilassa. Salongin omistajan poika ja asiakkaan vesseli juoksivat ympäriinsä rinkiä, kiusasivat tylsistyneen oloista kissaa ja söivät siinä mennessään välipalaa. Ei ihan tyypillisin kampaamotunnelma.
Jing pyörittää kampaamobisneksen sivussa myös moponvuokrausta ja bensanmyyntiä, joten aina toisinaan hän joutui juoksemaan ulos hoitamaan näitäkin asiakkaidensa tarpeita. Aiemmin hänellä oli kuulemma myös pesulapalveluita, mutta ymmärrettävästi kädet alkavat äkkiä loppua noin monihaaraisen liikesuunnitelman kanssa.

Siinä vaiheessa kun miehen ja pojan tukat oli kuositettu ja oli aika lähteä, lapset olivat saaneet vasta leikkinsä vauhtiin ja kierrokset sen verran tappiin, että Jing tarjosi mahdollisuuden jättää lapsi leikkimään kampaamolle siksi aikaa kun mies kävisi hoitamassa asioitaan. Jing erikseen sanoi, että piha on turvallinen, että ei ole syytä huoleen hän kyllä katsoo lasten perään.
Niinpä äijä häipyi ja sanoi hakevansa lapsensa tunnin tai parin päästä. Hetken päästä kampaajalla meni kuitenkin hermo jaloissa pyöriviin ja kiljuviin kakaroihin, joten hän heitti mukelot ulos ja lukitsi vielä varuiksi ovenkin perässä kiinni. Kun isompi lapsi tuli sitten avaamaan ikkunan ja valittamaan pientä naarmuaan kyynärpäässä, meni ikkunakin säppiin. Lapsenvahtimista kai tämäkin :D

Jing oli löytänyt vastikään kadoksissa olleen buddhalaisuutensa ja puhui taukoamatta meditaation tärkeydestä elämässä. Hän myös laittoi Youtubesta pyörimään erilaisia buddhapappien vetämiä meditaatio- ja hengitysharjoituksia. Toisaalta hän myös pälisi iloisesti niin paljon, etten kuullut selostuksista kuin palasia sieltä täältä ja niinpä hän laittoi harjoitukset pyörimään aina alusta.

Thaimaalaiseen tapaan hän toki myös kyseli kaiken mahdollisen minun perheestäni ja elämästäni ja kertoi hämmentävän paljon myös oamasta elämästään ottaen huomioon, että tapasimme ensimmäistä kertaa. Nyt tiedän, että hänen ex-miehensä on kuollut (ja se taas johtuu siitä, että hän harrasti metsästystä ja metsästäjät kuolevat nuorena koska karma) ja että veli on vankilassa, koska sekaantui mafian toimintaan ja muuta vastaavaa kevyttä kahvipöytäjutustelua. Kyllä hän siinä jossain välissä muisti aina leikatakin joitakin hiustupsuja lyhyemmäksi.
Sitten hän yhtäkkiä kesken jutustelun huudahti, että on unohtanut hakea lapsensa koulusta ja samalla puhelin alkoi soida raivokkaasti. Ilmeisesti tämä ei ollut ihan ensimmäinen kerta, sillä hänen vanhempi poikansa oli jo osannut pyytää kyydin kotiin luokkakaverinsa vanhemmilta.

Kun väri oli levitetty päähän, Jing ilmoitti, että sen pitää vaikuttaa siihen asti, että pidempi viisari on yhdeksikön kohdalla, iski käteeni padin meditaatiosoittolistoineen ja hävisi johonkin. Ihan oikeasti yritin tiirailla munkkien haastatteluja, mutta pakko myöntää, että koko tilanne oli sen verran huvittava, että ajatukset lähtivät harhailemaan ihan omille poluilleen eikä vähiten siihen pitkään viisariin. Tässä vaiheessa olin ollut kampaamolla jo pari tuntia ja ilmastointi oli pöhissyt täysillä koko ajan. Alkoi tulla pikku vilu päälle. Jing tuli takaisin ja pyysi siirtymään pesupaikalle eli pedille jolla en tietenkään mitenkään mahtunut oikaisemaan jalkojani suoraksi ja jonka päässä oli jonkunlainen vesipiste. Jonkunlainen siinä mielessä, että vesi näytti lorisevan ämpäriin viemärin sijaan ja pesuvesi oli hitokseen kylmää. Tai siltä se siinä vaiheessa tuntui.

Siinä hiuksiani kuivatessaan Jing kysyi mitä pidin väristä. Sanoin pitäväni siitä ja että kiva kun väri on luonnollinen. Jing korjasi että se ei ole luonnollinen vaan seksikäs! Asia selvä. :D Seksikäs on muutenkin sana, jota käytetään vähintäänkin jännittävissä yhteyksissä tässä maassa.
Föönauksen jälkeen hän vielä suoristeli hiukset suoristusraudalla, hieroi hartioita (ja kehotti menemään oikeaan hierontaan) ja puhui vielä hetken henkimaailman asioista.
Sain heti paitsi ekspattialennukset, myös hyvänmielen alet, sillä hän ei kuulemma yleensä juttele hengellisistä asioista näin paljon kenenkään kanssa, mutta minun kanssani se oli erityisen mukavaa. Mahdollisesti siitä johtuen, että en oikeastaan ehtinyt sanoa sinne puhetulvan väliin juuri mitään. :D

Tällainen se oli...
Ja tällainen siitä tuli! :)

Oli miten oli, mielestäni parikymmentä euroa oli kyllä varsin kohtuullinen hinta tästä setistä.
Luonnollisesti hän pyysi minut myös heti kaveriksi Facebookissa, jotta voin VIP-tyyliin varailla sitä kautta itselleni sopivia aikoja salongilla kärkkymisen sijaan.
Reilut kolme tuntia myöhemmin (:D) palasin kotiin reissulta pienimuotoisessa horkassa. Tommi oli jo aikeissa lähteä perääni katsomaan, että onko jotain sattunut, kun eihän normaalissa kampaamoreissussa mitenkään voi mennä yli kolmea tuntia. Tämäpä nyt ei vaan tainnut olla ihan normaalein reissu.

----

Jing ei ole ainoa, joka on räjäyttänyt paikkansa atomeiksi. Joku neropatti on suuressa viisaudessaan keksinyt, että tämä piskuinen saari tarvitsee ”highwayn”. Minä väittäisin, että edes isoimpien kuoppien paikkaus ajoteillä, katuvalot, pari suojatietä ja pätkä kevyenliikenteenväylää olisivat prioriteettilistalla hiukan korkeammalla, mutta mistäpä minä mitään ymmärrän. Highway it is then.
Tämä iso tie tulee rakentumaan jostain saaren puolivälin paikkeilta keskustaan päin. Luultavasti projekti tulee kestämään aika kauan, mutta mylläys on jo aloitettu. Aika moni yrittäjä on rakentanut talonsa tai kauppapaikkansa ihan päätiehen kiinni ja nyt niistä monista on kirjaimellisesti haukattu puolet pois. Näky on paikka paikoin melko lohduton. Toki siinä on riskinsä, että rakentaa mökkerönsä johonkin muualle kuin omalle tontilleen, mutta Thaimaassa ei ole tapana murehtia asioita liian pitkälle. Niin kuin vaikka huomiseen.

Parhaassa tapauksessa talosta lähtee vain kuisti (jos on siis sattunut rakentamaan talonsa omille mailleen)

No itsekään en kieltämättä murehtinut huomisesta, kun kävimme juhlimassa suomalaisen Mirkan ja thaimaalaisen Kobyn häitä lauantaina. Muutama ylimääräinen olut tuntui seuraavana päivänä pikkuisena rapelina, joten oli hyvä ruoskia itseään ja/tai ostaa aneita taivaspaikkaan osallistumalla seuraavana päivänä viikottaiseen rannansiivoustapahtumaan. Yllättävän jäykäksi voi vetää parinkin tunnin kumartelu ja kykkiminen rannalla eikä pieni dagen efter suoranaisesti auttanut asiaa. Vanhuus ei tule yksin.

Melko mukavat roskankeräysmaisemat

Häät olivat mukavat ja rennot reggaetyyliset rantajuhlat, joissa oli meidän lisäksi pari muutakin suomalaista vierasta. Morsian itse sanoi, että suurinta osaa vieraista hän ei ollut ikinä nähnytkään. :D Thaimaassa häihin on tapana kutsua vähän laajemmaltikin porukkaa ja vieraat kuuluivat vielä kutsuvan omia kavereitaan karkeloihin mukaan...

Mirka ja Koby

Tulipa kerrankin itsekin lähdettyä vähän kämpiltä pois ja liikuttua ihmisten ilmoilla siistinä. Meillä ei ollut mitään käsitystä pukukoodista, mutta saimme kaapista raavittua jotkut ehjät ja puhtaat vaatteet (joita Neng kommentoi sanomalla että Marsu on kaunis, mutta miksi Tommilla on noin rumat housut?! Lapsen ja thaimaalaisen suusta jne…) ja häissä näkyi tyylejä ihan laidasta laitaan, hihattomista paidoista pitsimekkoihin ja kaikkea silti väliltä. Turhaan tuli sitäkin asiaa pähkittyä.

En voinut olla nauramatta sille, että sulhanen joi muslimiäitinsä valvovan silmän alla pelkkää limpparia. Tai sanotaanko niin, että ainakin hänellä oli sellainen tölkki kädessään. Mitä siellä sisällä sitten oli onkin jo toinen asia. Kaipa lapsi on aina lapsi vaikka olisi jo naimisissakin. :D

Reggae-kakku :)

Ei kommentteja